Kroonluchters voor de slaapkamer

Kroonluchters zijn prachtige en hele chique lampsoorten die je huis enorm kunnen opfleuren. Hierbij kun je denken aan een grote kroonluchter in de hal. Maar ook aan een kleinere kroonluchter in de slaapkamer. Steeds meer kroonluchters worden besteld om opgehangen te worden in de slaapkamer. De een kiest hierbij voor een grote, imposante kroonluchter. De ander voor een kleinere, moderne kroonluchter. Naar wat voor een soort kroonluchter ben jij op zoek? In dit artikel vergelijken we verschillende soorten kroonluchters met elkaar, om je een beeld te geven van de verscheidenheid in het aanbod.

Slaapkamer plafonnieres

De meest populaire kroonluchter voor de slaapkamer, is de plafonnière. Een kleine, doch imposante kroonluchter. Deze lamp heeft een ronde vorm, is bijna plat is en kan direct aan het plafond worden bevestigd.  Dit type kroonluchter is vooral populair in de slaapkamer, omdat hij veel licht geeft en daarnaast ook niet te groot is. Het is natuurlijk niet handig om een laaghangende kroonluchter boven je bed te hangen, mits je plafond hoger is dan gemiddeld. Een plafonnière is dan ook een ideale oplossing in veel van de gevallen. Plafonnières zijn zowel in het zilver als verguld verkrijgbaar. Ze zijn versierd met glazen ornamentjes die vaak rond van vorm zijn. Er zijn speciaalzaken waar een dergelijke kroonluchter op maat kan worden geproduceerd. Hierbij heeft men vaak ook inspraak in de vorm van de stenen ornamentjes. Zo is een plafonniere helemaal naar eigen smaak en wensen te bestellen

Kroonluchters met een vergulde zak

Zakkroonluchters zijn er in allerlei soorten en maten. Na de plafonnières, zijn deze kroonluchters de meest bestelde kroonluchters voor de slaapkamer. De reden hiervoor is dat deze kroonluchter in allerlei vormen, ook kleinere, te verkrijgen is en een gezellige uitstraling heeft. De zakkroonluchter is te omschrijven als een lange variant van de plafonnière en kan voorzien worden van armen met lampen. Hierbij kun je kiezen voor allerlei soorten armen, van diverse grootten. Een zakkroonluchter is duurder dan een plafonnière én is ook groter.
De moderne zakkroonluchter is aan een stuk van glas en voorzien van een zilveren rand. De oudere zakkroonluchter bestaat uit aan elkaar geregen glas ornamentjes die aan de bovenkant en aan de onderkant samenkomen.

De Italiaanse kroonluchter boven het bed

Italiaanse kroonluchters zijn de op twee na populairste kroonluchter in de slaapkamers. Dit komt door de landelijke, doch elegante, Italiaanse stijl die deze lamp met zich meebrengt. Een Italiaanse kroonluchter is niet te groot en past in bijna elke slaapkamer. De armen en ornamenten zijn kleurrijk en soms zelfs verguld. Je kunt heel veel verschillende soorten Italiaanse kroonluchter vinden en bestellen. Als je wilt gaan voor de originele Italiaanse kroonluchters, moet je zoeken naar de echte Venetiaanse kroonluchter. Daarmee weet je zeker dat je een echte Italiaanse invloed in je huis neemt. Houd er wel rekening mee dat je voor een echte Venetiaanse kroonluchter fors betaalt. De Italiaans kroonluchter is via veel webshops te verkrijgen en is ook op maat te produceren. Zo kun je deze kroonluchter helemaal aanpassen op uw smaak en wensen.