Top uitjes in Utrecht

Utrecht is the place to be! Met een grote verscheidenheid aan activiteiten om je bezig te houden, is er zeker voor elk wat wils in deze levendige stad. Bekijk onze lijst met de leukste dingen om te doen in Utrecht!

 

Bezoek de Domtoren

Een van de meest iconische monumenten in Utrecht, de Domtoren is een must-bezienswaardigheid voor elke bezoeker aan de stad. Beklim de top van de toren voor een adembenemend uitzicht over de omgeving, of maak een rondleiding door de toren om meer te weten te komen over de geschiedenis ervan.

 

Maak een rondvaart door de grachten

Utrecht staat bekend als het Venetië van Nederland, en er is geen betere manier om de grachten te bekijken dan vanaf het water zelf! Maak een rondvaart door de grachten en krijg een ander perspectief op de stad. Het is ook mogelijk om zelf een sloep in Utrecht te huren.

 

Bezoek een van de vele musea

Utrecht heeft een aantal musea, waaronder het Centraal Museum, dat de geschiedenis van de stad vertelt, en het Nederlands Spoorwegmuseum, dat het land laat zien dat we over een rijke spoorweg erfgoed beschikken.

 

Winkelen tot je erbij neervalt

Het centrum van Utrecht zit vol met winkels, van grote warenhuizen tot kleine zelfstandige boetiekjes. Er is zeker voor ieder wat wils!

 

Suppen door de grachten

Suppen is tegenwoordig helemaal hip en zo kan je ook suppen in Utrecht. Dit is net als het varen een prachtige ‘rit’ door de grachten in het centrum. Waar je kan aanmeren bij vele restaurantjes.

 

Proef de lokale keuken

Utrecht is de thuisbasis van een aantal uitstekende restaurants, dus zorg ervoor dat u wat van de plaatselijke keuken proeft. Probeer de beroemde Nederlandse pannenkoeken of ga voor een traditionele maaltijd van stamppot, een soort aardappelpuree.

 

Ontspan in een van de parken

Utrecht heeft een aantal prachtige parken, perfect voor een ontspannen wandeling of een picknicklunch. De Oudegracht, een in onbruik geraakte gracht, is nu een met bomen omzoomde promenade en een van de populairste plekjes van de stad.

 

Maak een fietstocht

Utrecht is een geweldige stad om te fietsen, met veel fietspaden om te verkennen. Huur een fiets en bekijk de bezienswaardigheden van Utrecht op een leuke en milieuvriendelijke manier!

 

Bekijk een voorstelling op het Vredenburg

Vredenburg is de belangrijkste concert- en evenementenlocatie van Utrecht, en het is zeker een bezoekje waard! Bekijk de agenda om te zien wat er te doen is tijdens uw verblijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *