Kroatië, een verrassend mooie vakantiebestemming

Begin van het jaar zijn veel mensen al bezig met hun vakantie van komende zomer. Niet iedereen vindt het even makkelijk om een leuke bestemming uit te kiezen. Frankrijk en Spanje kunnen een leuke bestemming zijn, maar waarom niet eens iets anders? Kroatië kan zo’n bestemming zijn. Het staat niet bij iedereen bovenaan het lijstje met populaire vakantiebestemmingen, maar dat is wat ons betreft niet helemaal terecht. Kroatië is een fantastisch vakantieland waar toeristen met open armen ontvangen worden en waar jij een heerlijke vakantie kunt hebben. Prachtige stranden met nog mooiere baaien zorgen ervoor dat jij in Kroatië heerlijk kunt genieten van zon, zee en strand.

Istrië is een populaire bestemming

In het noordwesten van Kroatië ligt het schiereiland Istrië. Dit is een bestemming waar ieder jaar vele toeristen op af komen en dat is niet voor iets. Leuke dorpjes en steden worden afgewisseld met de mooiste bezienswaardigheden. Daarnaast is er een flinke kustlijn waar je heerlijk aan het strand kunt liggen. De veelzijdigheid van deze regio zorgt ervoor dat veel toeristen, van jong tot oud en van koppels tot gezinnen met jonge kinderen hier graag komen. Veel mensen kiezen ervoor om met eigen vervoer naar deze bestemming te gaan. Met de auto is het vanuit Nederland ongeveer 13 tot 14 uur rijden naar Istrië.

Bezoek de historische stad Dubrovnik

Een andere aanrader om te bezoeken in Kroatië is de historische stad Dubrovnik. Deze stad ligt in het zuiden van het land en kent vele mooie bezienswaardigheden. Om te beginnen is de stad omringd door oude stadsmuren. Deze moesten de stad vroeger behoeden voor dreiging van buitenaf. Binnen de stadsmuren komen architectuur en cultuur erg goed samen. Een wandeling door deze stad geeft je een heel goed beeld van hoe deze stad vroeger was. Na het bezoeken van deze stad is het tijd om heerlijk bij te komen in de haven van Port Gruz. Een plek om heerlijk bij te komen, lekker te eten en vooral te genieten van het mooie uitzicht.

Ben jij op zoek naar een leuke bestemming voor je volgende vakantie en wil je eens wat anders dan de standaard vakantiebestemmingen? Ga dan eens naar Kroatië! Een veelzijdige bestemming waar jong en oud heerlijk kan genieten van een sfeervolle zomer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *