Wat moet ik nu weer aantrekken…

Ken jij het probleem ook? Je staat voor je kledingkast en denkt… Wat moet ik nu weer aantrekken. Je staat voor je kledingkast die vol ligt met mooie broeken en leuke overhemden. Ook heb je nog eens de keus uit diverse kleuren T-shirts, colbertjasjes en schoenen. In dit geval is je keus gewoon te groot, dit maakt het lastig! Onthoudt: Eenvoud siert de mens!

Het 2x5x2x3x2 principe

In eerste instantie lijkt dit op een simpele rekensom. De uitkomst: 120. Deze rekensom zal je leven en vooral je kledingkeus een stuk eenvoudiger maken!

Gooi al je kleding uit de kast en kies uit de stapel: 2 jasjes, 5 overhemden, 2 dassen, 3 broeken en 2 paar schoenen.

Kom je te kort dan is het tijd om te winkelen maar schaf niet meer aantallen aan dan hierboven benoemd staat.

Stop de rest van je kleding in een doos voor later of breng het naar de kledingbak als je het toch niet meer gaat dragen.

120 verschillende outfits

Met de kleding die nu in je kledingkast hangt of ligt kun je 120 verschillende outfits maken want 2x5x2x3x2 is 120!

Toch is de keus niet zo moeilijk omdat je niet hoeft te kiezen uit een hele stapel kleding. En zeg nu zelf, als je 120 dagen in het jaar verschillende kledingsets kunt dragen, dat is toch meer dan genoeg?!

Maak het jezelf makkelijk

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die hun doelen snel bereiken zich goed voorbereiden. Voorbereiding is dus het halve werk. Dit begint al bij het uitzoeken van hun kleding! Zij leggen hun kleding voor de volgende dag al de avond ervoor klaar.

Dit scheelt in de ochtend een hoop tijdverlies. Zelfs als ze net iets te lang in hun bed blijven liggen en zich daardoor moeten haasten zien zij er nog netjes en modieus uit. Leer jezelf aan om dit ook te doen. Leg voor je gaat slapen een broek, shirt en overhemd klaar. Je hoeft de volgende ochtend dan alleen je schoenen nog uit te zoeken! Je zult zien dat je dag een stuk lekkerder begint en je jezelf prettiger voelt in je kleding die je in rust hebt uitgezocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *