3 Psychologische Tips om Geïnspireerd te raken

inspiratie

Heb je last van writers block of kun je op het moment geen inspiratie vinden voor je project? We kennen het gevoel als geen ander. Gelukkig zijn we daar bij Geen Inspiratie goed op voorbereid en hebben we zelfs de tools en tips voor jou om je weer de nodige inspiratie te geven.

Hoe kun je weer aan inspiratie komen? Met deze psychologische tips lossen we het voor je op.

1. Schrijf op wat ongemotiveerd voor jou betekent

Een goed tip is om allereerst op te schrijven wat ongemotiveerd zijn voor jou precies betekent. Op deze wijze verplicht je jezelf om erover na te denken en maak je het een prioriteit in je brein.

Zo kun je vervolgens gestructureerd het probleem aanpakken en weer inspiratie krijgen. Je zult namelijk zien dat in veel gevallen niet het probleem is dat je niet gemotiveerd bent, maar dat je nog niet beschikt over de juiste middelen om je doel te bereiken.

2. Definieer hoe je over het einddoel an sich denkt

Het is uitermate belangrijk om voor jezelf te noteren wat voor jou het einddoel is. Maak daarbij ook notities en verwerk daarin je gevoelens over het doel.

Zo kun je namelijk goed te weten komen of je gebrek aan inspiratie iets te maken heeft met jezelf, of dat je gewoon het doel totaal oninteressant vindt.

Dit is een handige tip die je een flink eind op weg zal helpen.

3. Maak er een prioriteit van

Belangrijk slotpunt is om van je taak een prioriteit te maken. Dit zie je ook in veel time management technieken Maak de tijd vrij om de taak uit te voeren en ga er dan ook echt goed voor zitten. Op deze manier verwerkt je brein het idee beter en maak je de kans op veel inspiratie een stuk groter.

Met deze 3 tips kun jij dus snel weer de benodigde inspiratie opdoen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *