Wat voor motorkleding kan ik dragen in de zomer?

Motorkleding in de zomer, het blijft een ding. Met temperaturen dik boven de 20 graden is het natuurlijk heel erg verleidelijk om lekker in je korte broek op de motor te stappen. En dan denk je bij jezelf de buurman doet het ook. Toch is het zeer onverstandig. Het is lekker om af te koelen, maar wanneer je valt kan het je spreekwoordelijk toch heel heet worden onder de voeten.

En daarbij komt dat je je prima kan kleden op de motor wanneer het buiten warm is. In deze blog vind je een aantal tips.

Doorwaaijassen

Een doorwaaijas is een van de beste uitvindingen als het aankomt op zomerse motorkledij. Doorwaaijassen wegen bijna niks en de naam verklapt al veel maar ze laten veel wind door. Als je een doorwaaijas draagt en lekker een beetje door kunt rijden heb je het in principe niet meer warm.

Bij het stilstaan voor het stoplicht daarentegen kan de temperatuur toch oplopen, kies daarom voor een lichte kleur doorwaaijas. Een lichte kleur doorwaaijas trekt een stuk minder hitte van de zon aan. Mocht dit alles toch niet voldoende zijn kun je ervoor kiezen om onder je doorwaaijas een koelvest te dragen.

Een koelvest zorgt er bij echt tropische temperaturen voor dat je niet oververhit raakt.

Motorhelm

Een motorhelm is er per definitie niet voor gemaakt om veel lucht en wind door te laten, dit om je gehoor en je gezicht te beschermen. Maar er zijn wel een aantal manieren die je hoofd een beetje verkoeling bieden.

Zo kun je je vizier een klein stukje open dragen zodat er toch wat lucht in je helm komt. Ook kan je kiezen voor een systeemhelm die je opengeklapt kunt dragen bij lage snelheid. Dus als je voor het stoplicht staat en het warm hebt kun je makkelijk met je motorhandschoenen even je helm openklappen voor wat verkoeling.

Zorg er echter wel voor dat je goede gehoorbescherming hebt.

Overige tips

Koop een paar zomerhandschoenen en een doorwaaibroek, deze hebben hetzelfde effect als een doorwaaijas. Wat betreft motorlaarzen zijn er genoeg alternatieven beschikbaar die genoeg lucht doorlaten.

Naast je motorkleding kun je nog een aantal dingen doen. Zorg er altijd voor dat je genoeg water drinkt en bij je hebt als je een lange tourrit gaat maken. Ook is het aan te raden om niet gaan rijden als je vermoeid bent, de hitte kan je namelijk erg suf maken.

Tenslotte is de algemene tip om nooit zonder motorkleding op de motor te stappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *